Det ska vara enkelt att bli din kund

En webbplats som säljer en produkt ska vara I högsta grad enkel att förstå. Det ska finnas ett klart mönster som du vill att din kund ska ta från det att man klickar sig in på sajten tills dess att man köper produkten/ produkter i sin varukorg. Frågan du bör ställa dig är om kunden uppfattar sajten så som du själv gör? Trycker man på den CTA som du vill det ska klickas på?

Se till att ge den viktigaste informationen om produkten, och en väg till att veta ännu mer. Finns det några skeptiska orsaker till att kunden inte ska köpa din produkt kan du välja att slå bort dessa direkt. Slå bort tvivel genom att erbjuda fri frakt, öppet köp eller andra vägar som gör att köpets känns mer säkert.

Allt som ska fyllas I på din sajt bör vara extremt enkelt och ta så lite tid som möjligt. Ska du registrera dig för ett nyhetsbrev – be om namn och email och ingenting annat. Se på trenden inom iGaming där man valt att marknadsföra casino utan konto för att påvisa hur snabbt det går att börja spela. Det här fungerar för att kunden vill ha det så enkelt och snabbt som det bara går.

Vill man ha ett säkerhets test på sin sajt, välj inte att man ska fylla i bokstäver som inte går att läsa, välj inte att man ska klicka I 14 bilder där det finns ett övergångsställe – det här är nämligen ett stopp på vägen för din kund. Ett hinder på kundresan att köpa dina produkter. Kan det räcka med att klicka I en box att man inte är en robot för att säkerställa att kunderna fortsätter resan mot ett avslutat köp.

När man väl är framme vid kundkorgen och trycker på avsluta köp – här är det återigen super viktigt att man håller det enkelt. Gör att kunden ska fylla I så lite som möjligt, gör ett alternativ att checka ut som gäst om man inte vill fylla I för mycket uppgifter. Man kan dela upp skrivfälten I två eller tre rutor för att det ska upplevas mindre ansträngande. 

Det viktigaste för dig som säljer något på din hemsida, det är kundens resa från början till avslutat köp.

Summering:

  • Gå igenom kundresan – från början till slut
  • Slå bort eventuella frågetecken och tvivel direkt
  • Enkel registrering
  • Enkelt avslut 

Det ska vara enkelt att bli din kund.