Hitta en bra IT-lösning för dina multi-geo sidor

I dagens uppkopplade värld blir globalt samarbete allt viktigare. Allt fler företag har fått ett växande behov av att hantera sina globala datalagringsbehov. Om ditt företag eller organisation har behov av att hitta en bra lösning för era multi-geo sidor så finns det numera många olika alternativ att välja mellan. I den här artikeln delar vi med oss av ett par tips om vad du bör tänka på när du ska välja en IT-lösning för ditt multi-geo företag, samt vilka fördelar som finns med dessa lösningar.

Bra serverminne viktigt global hantering

Oavsett vilken bransch ditt företag än är inom, så bör du framförallt bland annat tänka på att välja en IT-lösning med noggranna datalagringskontroller och med ett bra serverminne. Större krävande sidor som casinoseal behöver till exempel mer serverminne för att klara av att hantera alla besökare från olika världsdelar. I vår globaliserade värld så växer detta behov för många olika organisationer runt om i världen.

Utöka närvaron till flera geografiska platser

En bra IT-lösning för multi-geo låter din organisation utöka sin närvaro till flera geografiska regioner eller länder i världen. Fördelarna är att du kan tillhandahålla och lagra data på de geografiska platserna som du har förhandsvalt för att uppfylla kraven för uppehållstillstånd för data. Dessutom öppnar det upp dörrar för en global utrullning av moderna produktivitetsupplevelser för era användare eller personal.

Kort och gott kan man säga att en IT-lösning för multi-geo sidor gör det möjligt för kunderna eller användarna att minska sitt lokala fotavtryck genom att tilldela användardata till tillgängliga geografiska platser i molnet. En stor fördel med detta är att det underlättar deras förmåga att uppfylla dataskyddsskyldigheter, allt inom en och samma IT-lösning.

Förenklad IT-hantering

 Många av de lösningar som finns på marknaden idag erbjuder bra administratörsverktyg som låter organisationer flytta användardata mellan olika multi-geoplatser på ett smidigt sätt som passar just deras unika affärsbehov. Ofta går det att få rapporter om var någonstans varje användares eller kunddata finns lagrade. Fler fördelar är att det ofta går att skräddarsy delning, säkerhet samt efterlevnadsprinciper för varje multi-geoplats.