Starta en hemsida – kostnader och CMS

Förr i tiden var det enormt svårt att skapa en hemsida. Det kunde både vara kostsamt och mycket krångligt för en vanlig privatperson att lyckas med detta. Du var tvungen att använda komplicerade koder och program som inte vem som helst kan förstå. Men idag ser det annorlunda ut och det är nu betydligt enklare att själv knåpa ihop en sajt som ser mycket bra och professionell ut.

Men nu kanske du undrar om det är dyrt att skapa en egen hemsida? Kanske du måste låna pengar för att komma igång? Nej, faktum är att du kan få en domän och ett webbhotell för omkring 150 kronor i månaden beroende på vilket företag och modell du väljer.

Kostnader för webbutveckling och marknadsföring

En enkel hemsida behöver inte kosta mycket, sedan kan du behöva lägga till plug-in och annat som kostar en slant, om du till exempel ska öppna en webbshop. Det beror helt enkelt på vilken typ av verksamhet som ska presenteras på hemsidan.

När du väl har skapat din egen sajt måste du också marknadsföra din verksamhet för att synas och få besökare till hemsidan. Det är ju därför du har skapat den!

Marknadsföring kan dock vara betydligt dyrare än att bara skapa själva domänen och bygga upp sidan hos ditt webbhotell. Då kan det komma behändigt med ett lån om du har svårt att skrapa ihop alla pengar som krävs för att nå ut i alla kanaler. Här kan du läsa mer och jämföra lån för att hitta det som passar dig bäst. Det är viktigt att först jämföra vilka alternativ som finns och vilken ränta du kan få. Det finns olika lån för olika tillfällen.

Wix, wordpress och Open Plus– Enkla CMS

Undrar du vart du ska vända dig för att få bästa möjliga verktyg? Ett alternativ för att bygga en hemsida kan vara WordPress som väldigt många använder sig av. Där kan du eller din webbyrå bygga upp din sajt enkelt och smidigt utan allt för mycket förkunskaper.

En annan bra sida är Wix som erbjuder hela paket för att skapa din hemsida och domän. Här kan du nästan skapa vilken form av hemsida som du önskar. De har ett enormt utbud av fina bilder och teman som du kan använda för att designa din hemsida och ge den vinkling som du vill ha och som kanske kunderna eller läsarna förväntar sig.

Open Plus är marknadens snabbaste CMS och passar för dig som vill bygga ut sidan med många specialdesignade funktioner i framtiden såsom egen fakturering, integrationer mot andra system, osv. Det finns inbyggda roller och auktorisationsnivåer och är optimerat för att ha så lite extra kod som möjligt och körs snabbt och i minnet på servern om det är möjligt.

Inga förkunskaper krävs

Många tror att de inte kan skapa en egen hemsida för att det för svårt. Och som vi nämnde i början av artikeln så var det också ganska svårt tidigare, men inte längre.

Om du till exempel väljer att använda dig av Wix.com kommer du att se hur lätt det är. Du kan välja mellan 100-tals mallar och bilder och typsnitt med mera och det är väldigt enkelt att förstå hur du ska sätta ihop alla delarna. Det är som att klippa och klistra kan man säga, men på din dator.