Vad kännetecknar en bra hemsida?


En webbplats är summan av alla sina delar, och det som kännetecknar en bra hemsida är att allt klaffar och håller högsta möjliga kvalitet. Men vilka aspekter måste du egentligen ha koll på när du ska bygga en webbplats som verkligen låter besökarna hitta vad de söker efter och gör att de känner sig manade att komma tillbaka? Det är lätt att grotta ned sig i sökmotoroptimering och dylikt, men glöm inte de faktiska personer som ska besöka din sida. I denna artikel ska vi ge dig några värdefulla tips på hur du kan förbättra din webbplats samt visa några exempel på riktigt bra hemsidor.

En bra hemsida måste presentera sin information väl

Folk besöker webbsidor av en enda anledning: att få tillgång till bra innehåll som presenteras på ett tydligt sätt. Innehållet du är ute efter kan röra sig om allt från spel och underhållning, som på Youtube, till viktig information som ekonomiska frågor. I det sistnämnda fallet är Moank ett exempel på en sida med bra uppbyggnad och användbar information. Lägg märke till att den är uppdelad på ett sätt som gör den väldigt lätt att läsa, vilket är viktigt för att du som besökare ska kunna ta till dig informationen. Att skriva bra texter är trots allt bara halva jobbet – den måste även presenteras på bästa möjliga sätt.

Enkel navigering kännetecknar en bra hemsida

En bra hemsida är en som är tydlig för besökaren. Du ska inte behöva leta runt bland undersidor, länkar och menyer för att hitta det du söker. Design får i det här fallet inte gå före funktion. Har du problem med att utforma din hemsida på ett användarvänligt sätt kan du med fördel ta hjälp av någon specialist och på så sätt få ett mer lättnavigerat och logisk hemsida. Ett bra exempel på en lättnavigerad sida är arla.se där du direkt får se en effektiv meny med länkar till allt från produkter och historia till recept och diverse nyheter.