WordPress perfekt CMS i jakten på oddsbonusar


WordPress är ett publiceringsverktyg som går perfekt att använda för flera olika typer av webbsidor. Idag har vi tagit oss en pratstund med Thomas Mäkitalo från sidan Dagensbetting.se som fokuserar på att ge sina läsare speltips inför kommande matcher samt lista spelbolagens oddsbonusar och hjälpa läsarna välja rätt.

De har sedan starten använt sig av just WordPress som sitt CMS då det uppfyller alla krav de har.

– WordPress var ett givet val för oss. Kombinationen med att det möjligheterna till egenutveckling och anpassning är nästan oändliga samtidigt som det är ett väldigt enkelt system för redaktörer som de känner igen från tidigare projekt de jobbat på vägde tungt när vi valde CMS, säger grundaren Thomas Mäkitalo till oss på OpenIt.

Sidan består främst av två olika sektioner. Dels speltipsen inför de stora matcherna med fokus på fotboll och ishockey från ligor som till exempel SHL, Premier League och Champions League. Av de ligorna är det främst speltipsen från Premier League som lockar flest läsare.

Där ser de givetvis mycket fram emot sommaren fotbolls EM även om det ännu inte är bestämt vart det ska spelas. Sportbladet rapporterade nyligen om att Ryssland eventuellt kan ta över värdskapet av EM.

Det enda som är helt klart är att det inte kommer vara utspritt över de tolv länder som var tanken sommaren 2020 innan Covid19 slog till.

– Fotbolls EM är givetvis extremt stort för oss. Vi förväntar oss betydligt fler läsare som är intresserade av att läsa speltips inför matcherna. Inte minst Sveriges matcher och då är det viktigt att sidan hänger med den ökade belastningen.

Smart verktyg för att lista spelbolagens oddsbonusar

Den andra viktiga delen av Dagensbetrting.se är deras bonusguide som listar spelbolagens oddsbonusar. Även här hjälper WordPress dem att ta fram och visa upp spelbolagens oddsbonusar på bästa sätt.

Sedan Sveriges spelmarknad reglerades 2019 har det tillkommit lagar som bland annat påvisar hur spelbolagen får marknadsföra sig där det bland annat ska inkluderas länkar till Spelpaus och regler och villkor för bonusarna intill länken till spelbolagen.

Dagensbettings nya lista för oddsbonusar har byggts för att på ett enkelt och tydligt sätt för läsaren visa både information om spelbolaget och bonusen men även de viktiga länkarna till Spelpaus och regler och villkor.

Då många av besökarna till sidan kommer via sökmotorer och genom telefonen var det extra viktigt att bonuslistan laddar snabbt och ger en bra överblick till läsaren i mobilen.

En annan viktig detalj som de är nöjda med över med WordPress är hur snabbt sidan laddar.

– När vi har byggt upp sidan med WordPress i grunden har vi kunnat pressa ner laddningstiderna rejält. Det finns både flera färdiga verktyg och plugins man kan använda men det går även enkelt att själva skala av för att minska laddningstiden, berättar Thomas om deras val av CMS.