OpenIT har fått uppdraget att bygga en ny portal åt Natubeteskött.
Naturbetesdjur betar på marker som aldrig plöjs eller skördas. Det gör att du kan äta Naturbetesköttet med gott klimatsamvete – markerna binder så mycket koldioxid att klimatpåverkan sjunker med 40 % jämfört med stalluppfött nötkött.
Naturbeteskött kommer från kvigor, stutar och ungkor som betar på svenska naturbetesmarker. I våra områden innebär det oftast hagen mellan åkermarken och skogen eller strandängarna runt sjön. Vi tillåter inte Belgisk Blå/Vit boskap på våra gårdar men välkomnar alla andra raser och korsningar.
Våra djur har jämnare mörhet och mer insprängt fett i musklerna – så kallad marmorering – vilket gör köttet extra välsmakande och saftigt. Att de har vuxit långsamt ute på betet ger köttet en alldeles särskilt rik smak. Köttet möras dessutom i minst två veckor vilket effektivt säkrar att det kött du får på tallriken alltid är mört.