Checklista för maximal produktivitet på kontoret


En trivsam kontorsmiljö där personalen känner att alla deras behov är tillgodosedda är en oerhört viktig faktor för att arbetsdagen ska bli så produktiv och effektiv som möjligt. Bekväma, ergonomiska kontorsmöbler, bra ljus och allt nödvändigt kontorsmaterial är hörnstenar i vilket projekt som helst.

Checklista för kontorsmaterial

När det kommer till allt förbrukningsmaterial som finns på ett genomsnittligt kontor kan det vara en bra idé att ha en checklista tillgänglig för personalen, där de kan anteckna när något tar slut. På så sätt kan alla hjälpas åt, och risken för att glömma en eller flera produkter när beställningen av kontorsmaterial görs blir mycket mindre. 

  • Det är inte många saker som kan störa vår arbetsdag mer än när kontorets skrivare eller kopieringsmaskin inte fungerar. Därför bör förråden av vita A4 ark och bläckpatroner som exempelvis Canon toner alltid vara välfyllda.
  • Pennor, block och post it-lappar för att alltid kunna göra nödvändiga anteckningar.
  • Tejp, lim, gem och häftklammer.
  • Kuvert, etiketter, kartonger och paketeringstejp för kontor som göra olika typer av utskick.
  • Rengöringsprodukter, för att säkerställa en hygienisk arbetsmiljö.

Allt detta, och mycket mer, hittar du hos 123ink.se med de bästa priserna. Du beställer det du behöver enkelt och smidigt på hemsidan, och du kan ha leveransen på ditt kontor redan nästföljande dag.

Checklista för bästa ergonomi

  • Alla anställda bör ha ett skrivbord som är höj- och sänkbart, i lagom storlek för att få plats med det som de behöver ha nära till hands. Idealet är att det kan höjas så pass mycket så att man kan stå och arbeta emellanåt, för att kunna variera arbetsställningen.
  • En skrivbordsstol som går att höja och sänka, med ett bra stöd i ländryggen. På ett kontor kommer vi att tillbringa många timmar sittandes, och därför är det värt att satsa på en stol som verkligen är bra för att undvika vanliga problem som t ex ryggont och spänningar i nacke och axlar.
  • Den korrekta belysningen är viktig för att slippa anstränga ögonen vilket kan orsaka spänningshuvudvärk. Naturligt ljus är det bästa, men en mörkare kontorsmiljö kan absolut bli bra genom en genomtänkt ljussättning.
  • Har alla dataskärmen i rätt höjd? Dataskärmen ska vara i ögonhöjd, för om vi sitter med en böjd nacke i flera timmar, varje dag, kommer vi att få spänningar och värk i nacke och axlar som kan orsaka kroniska problem.
  • Ett ergonomiskt tangentbord till datorn. Det kan verka som en liten detalj, men en av de vanligaste arbetsskadorna som orsakar frånvaro bland kontorsanställda är karpaltunnelsyndrom. Ett ergonomiskt tangentbord med stöd för handlederna hjälper till att förebygga många av problemen som kan uppstå i händer, handleder och underarmar när man sitter framför en dator hela dagen.