Premium Webbhotell

Open IT driver sitt eget webbhotell sedan många år. Det är litet, kraftfullt och endast öppet för våra egna kunder. Vi svarar när du ringer eller mailar och du får en personlig service.

Vi ger dig den tjänst du behöver och du betalar bara för det du utnyttjar. Vi skiljer oss från de stora webbhotellen därigenom men vi håller samma attraktiva priser.

Vill du byta till vårt webbhotell kan vi hjälpa dig, oftast utan kostnad, eller mot ett fast pris om du har en mer komplex miljö än vanligt.

Vi använder oss av licensfria produkter så det tillkommer inga licenskostnader för användandet av databaser, tillägg eller liknande.

På vår produktionsmiljö tas det en nattlig backup varje dygn och vi sparar alla data en vecka, därefter sparar vi veckovis data i en månad och därefter kvartalsvis så du i princip kan återskapa ett år gamla datafiler om det är nödvändigt. Vi ansvar dock inte för att data är korrekta eller användbara då det står utom vår kontroll att garantera detta. Data kan vara oanvändbar redan innan den läggs i en backup, eller den kan vara infekterad av ex. virus.

Vi ger ett extra skydd mot intrång på våra servrar genom en effektiv filtrering av attacker samt automatiska återstartsfunktioner om servrarna belastas av attacker utifrån.

Genom att vi är ett litet webbhotell är vi dessutom förskonade från att vara ett attraktivt mål för hackers. Vi köper vår infrastruktur gällande brand, intrång, vatten och elkraft genom att vi hyr in oss i en extern serverhall med redundanta uppkopplingar mot omvärlden. En avgrävd kabel skall endast ge tillfällig nedtid för linan in till servern men noll nedtid för serverns själva driftfunktion då även elkraften har dubbel reservkapacitet.